Geweldige muziek, eten en natuur, met een vleugje excentriciteit

De in mist gehulde moerassen, de prairies van Acadiana en het grijze Spaanse mos dat uit de oude bomen neerdaalt, dragen allemaal bij aan het speciale gevoel dat Louisiana geeft. De straten hier zijn gevuld met een eclectische mix van mensen wiens ideeën, smaken en wortels zich vertalen in de keukens, muziek en kunst die de Pelican State kenmerken.

Louisiana heeft een multiculturele, meertalige geschiedenis, beïnvloed door de mensen die deel uitmaken van de staat. De voorouders van de locals in Louisiana kwamen uit Frankrijk, Spanje, Haïti, Frans Canada, het Caribisch gebied, Afrika en Vietnam. Hoewel er geen officiële staatstaal is, erkent de grondwet “het recht van het volk om hun respectieve historische, taalkundige en culturele oorsprong te behouden, te bevorderen en te bevorderen” en dat zie je terug in het dagelijks leven.

Bekende pictogrammen en aangename verrassingen
Voor velen staat Louisiana bekend als de geboorteplaats van de jazz, waar overvloedig gevulde Po’boys de traditionele lunch vormen en waar de grootste Mardi Gras-feesten plaatsvinden. Maar er zijn ook minder bekende gerechten en gebruiken uit deze moerassige zuidelijke staat die heerlijk zijn voor een buitenstaander om te ontdekken: een stomende hete schaal met zeevruchtengumbo, vers gemaakte beignets en drive-through daiquiri-winkels. Gelukkig kunnen de bezoekers één van de culinaire routes van Louisiana volgen om kennis te maken met de Creoolse/ Cajun keuken en de geschiedenis erachter.

Dan is er het onmiskenbare ritme van zydeco-muziek, griezelig mooie bayous en de heilige tempels van Voodoo-priesteressen (waar je heen gaat om je ‘juju’ op de rails te krijgen). Hier leven de Cajun- en Creoolse muzikanten (die de melodieën van de moeraspop creëerden in een hybride samensmelting van rock, R&B en blues) voort in een nieuwe generatie talent die het publiek in de lokale joints aan het dansen krijgt. Meer muzikale sfeer proeven? Bezoek de Blue Moon Saloon and Guesthouse, een historische honky tonk waar elke avond rootsmuziek wordt gespeeld. Louisiana is een plek waar artistieke expressie floreert en waar kunstenaars een uitlaatklep hebben voor hun creativiteit niet gehinderd door enige vorm van restrictie, wat weerspiegeld in de vele galerijen die outsider-kunst als mainstream presenteren.

Nergens anders te vinden

Alleen in Louisiana is het rennen met de stieren in Spanje getransformeerd in mensen die op rolschaatsen met helmen – met hoorns – elkaar achtervolgen als “rollerbulls”. En alleen in Louisiana zijn er kikkershows in plaats van hondenshows en gevangenen die optreden als cowboys in rodeo’s in de gevangenis. Dit is een staat die weet hoe je feest viert en 365 dagen per jaar aftelt naar Mardi Gras met Fat Tuesday als absoluut hoogtepunt. Dit Paasfestival met feesten, optochten, kralen, kostuums en het eten van traditionele koningstaarten is één van de meest populaire en bezochte evenementen in de VS.

Fun fact

Het grootste deel van de Franse wijk van New Orleans is eigenlijk Spaans van architectuur.

Deep South Charms

14 dagen via GoAmerika

Kenmerken

 Unieke reis met muziek en geschiedenis
 Overnachting in unieke accomodaties
 Rustig reistempo

Rhytms of the South

23 dagen via American Vacation

Kenmerken

 Muzikale rondreis langs muzieksteden
 Boordevol jazz, blues, rock en soul
 Ontdek historie en natuur

Rondreis The Deep South

16 dagen via TUI

Kenmerken

 Prachtige afwisselende natuur
 Beleef de muziekstad New Orleans
 Bezoek oudste stad St. Augustine

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: