MONTANA: ONGETEMDE WILDE NATUUR

Montana is een bijzondere plek, waar je tot complete rust komt en volop kunt genieten van de grandeur van de natuur en het Amerikaanse Westen. Met slechts een miljoen inwoners verspreid over meer dan 38 miljoen hectare (een gebied groter dan Duitsland), is het een van Amerika’s grootste ongerepte schatten van uitgestrekte landschappen en wilde dieren. En een mix van moderne en traditionele culturen maken het de ideale plek om de geschiedenis van de grens van het oude wilde westen en het authentieke Amerikaanse stadsleven te ervaren.

Geniet van de rust van de natuur in Montana

Het Glacier National Park in het noordwesten van Montana, bekend als de “Kroon van het Continent”, is een van de meest intacte ecosystemen in de gematigde klimaatzone ter wereld. Meer dan 1.100 km wandelpaden en een spectaculaire rit over de continentale kloof op de 80 km lange Sun-Road bieden een glimp van grizzly en zwarte beren, elanden, dikhoornschapen, bergleeuwen en andere dieren in hun natuurlijke omgeving.

Yellowstone National Park, bereikbaar met de auto vanaf drie afzonderlijke ingangen in het zuidelijke deel van Montana, is ’s werelds grootste actieve vulkaan. Geisers, warmwaterbronnen en andere thermische elementen zijn omgeven door bergen, rivieren, canyons en prairies die de thuisbasis zijn van een van de laatst overgebleven wilde bizonkuddes van de VS en twee soorten wolven.

Maar de ongewone natuurlijke schoonheid beperkt zich niet tot nationale parken. Het strekt zich uit over de staat en beloont bezoekers die zich buiten de gebaande paden begeven met 24 bergketens, miljoenen hectares landerijen en beschermde natuurgebieden, bergmeren, wijd open vlaktes, natuurlijke warmwaterbronnen en beroemde vliegvis locaties. Montana is een plek waar reizigers overdag kunnen genieten van de pracht van de natuurlijke omgeving en ’s nachts kunnen ontspannen in de gastvrijheid van charmante kleine stadjes.

De staat is de thuisbasis van een paar kleine, ontwikkelde steden waar een prachtige omgeving al tientallen jaren avonturiers, kunstenaars, schrijvers, muzikanten en buitenmensen heeft aangetrokken. Langs de snelwegen die de bergen en vlaktes doorkruisen, zijn kleine stadjes die in de loop der jaren zo weinig zijn veranderd dat aankomen tijdens een rodeo of festival kan voelen alsof je terug in de tijd stapt. Maar of u nu een stad van 400 of een stad van 40.000 (groot voor Montana!) Bezoekt, een ding dat bezoekers zeker zullen vinden, is echt vriendelijke mensen die bereid zijn hun versie van het goede leven te delen via eten, gastvrijheid en het buitenleven.

Spookstadjes

In spookstadjes in het oude westen zoals Virginia City en tijdens landelijke rodeo’s zoals de Wolf Point Wild Horse Stampede, komen de mijngeschiedenis van Montana en de cowboycultuur tot leven. En de zeven Indian Nations en vele Indiaanse gemeenschappen in de hele staat werken aan het behoud van een geschiedenis die veel ouder is dan de Verenigde Staten, inclusief openbare evenementen zoals de re-enactments in Little Bighorn Battlefield National Monument.

Montana: natuurlijke wonderen, charmante kleine steden, vriendelijke mensen en het leven in een langzamer tempo – een land vol ervaringen die echt nergens anders te vinden zijn.

Fun fact

De grote staat Montana heeft de kleinste rivier ter wereld, de Roe, met slechts 61 meter stromend water.

Rockies & Great Plains

23 dagen via Tioga Tours

Kenmerken

 Schitterende en ruige natuur
 Yellowstone en Grand Teton
 Mount Rushmore

The amazing Northwest

21 dagen via TUI

Kenmerken

 Rondreis afwisselende natuur
 Woestijn, bergen en ruige kust
 Nationale Park Yellowstone

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: