Van ‘canyons’ tot entertainment, Nevada heeft het allemaal

De geest van het ontdekken zit diep in Nevada. Van het avontuur in het noordwesten van de staat naar de grootstedelijke woestijn van Las Vegas, wachten nieuwe ervaringen op je om te ontdekken, te verkennen en te veroveren. Of het nu gaat om uitgestrekte vlaktes of om muziek- en kunstfestivals, het landschap en de cultuur van Nevada zijn op maat gemaakt voor cowboys, visionairs, dromers en doeners.

Roadtrip heaven

Roadtrips vormen het hart van de Nevada-ervaring. Rij langs de US50 (bekend als de eenzaamste weg in Amerika) en passeer adembenemende bergketens en spectaculaire bezienswaardigheden als het Great Basin National Park. Breng zeker een bezoek aan historische mijnsteden en de ruïnes van Fort Churchill. Vind wateractiviteiten bij Lake Lahontan, Lake Tahoe en Pyramid Lake. 

Op weg naar Las Vegas, neem de US Highway 95 South en overnacht in Tonopah, bekend vanwege de donkerste nachtelijke hemel in de VS. Voor de klassieke roadtrip foto bezoek je het International Car Forest in Goldfield en reis dan door naar Rhyolite, dat net buiten de stad Beatty ligt. Op zoek naar het buitenaardse? Maak een omweg via rijksweg 375 en bezoek de Little A’Le’Inn, waar alle wezens worden verwelkomd.

Cowboy Culture

De gastvrijheid van het oude Westen vind je in Elko, de thuisbasis van de National Cowboy Poetry Gathering en J.M. Capriola Co., originele makers van Garcia Bits and Spurs en andere fijne producten van het Oude Westen. Bezoek het California Trail Interpretive Center om alles over de strijd van de pioniers te leren. Volg een gratis rondleiding door een goudmijn in de omgeving, of maak een mooie rit naar Lamoille Canyon, waar je kunt vissen, wandelen en mountainbiken. Of ga heli skiën in de Ruby Mountains. Voor meer nostalgie uit het Wilde Westen, breng je een bezoek aan Virginia City, bekend als de thuisbasis van de Comstock Lode en een van de grootste mijnkampen ten westen van Denver. Tegenwoordig lopen over de vertrouwde houten trottoirs alleen nog bezoekers die deze bonanza komen ervaren.

Dramatische natuurlijke schoonheid

Nevada is de meest bergachtige staat in de VS, dus verken voordat je naar de felle lichten van Las Vegas gaat het nabijgelegen Red Rock Canyon National Conservation Area. Ideaal voor wandel-, fiets- en klimavonturen. Ontdek de imponerende zandsteenformaties in Valley of Fire State Park. Neem, als je durft, een zip-line in Boulder City of speel het hele jaar door op de mooiste golfbanen in de hele staat. Rijd naar Laughlin in de Colorado River Valley voor een verscheidenheid aan buitenactiviteiten.

Spectaculaire steden

Na een bezoek aan Lake Tahoe, het grootste bergmeer van het land, ga je naar Carson City, een grensstad aan de rand van de Sierra Nevada. Backcountry-liefhebbers en mountainbikers kunnen uitdagende routes ontdekken die dateren uit 1850. Bezoek de nabijgelegen Stewart Indian School om meer te weten te komen over indianen en inheemse tradities. Ga vervolgens naar de “grootste kleine stad ter wereld”, Reno en ga raften op de Truckee River. Ontdek de culinaire hoogstandjes die Midtown te bieden heeft en ga vervolgens naar het centrum voor een opwindend nachtleven. Leer de gewaagde stad Las Vegas kennen met een wandeling door The Strip, bewonder de historische casino’s, uitgestrekte hotels, schitterende bewegwijzering en dansende fonteinen voordat je de lokale scène induikt.

Fun fact

Burning Man, in de Black Rock Desert in Nevada, is ’s werelds grootste tijdelijke stad tijdens de maand Augustus als het bekende festival plaats vindt.

Best of the Southwest

21 dagen via Tenzing Travel

Kenmerken

 Eeuwenoude Indianencultuur
 Indrukwekkende Grand Canyon
 Zandformaties Monument Valley

Drie weken West-Amerika

22 dagen via Travelhome

Kenmerken

 Populaire camperreis door Amerika
 Las Vegas, uitvalbasis parken
 Incl. retourvlucht, hotel en camperhuur

Best of the West

23 dagen via Tioga Tours

Kenmerken

 Klassieke rondreis Zuidwest-Amerika
 Grand Canyon en Bryce Canyon
 San Francisco, Las Vegas, LA

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: