SOUTH DAKOTA: HET AMERIKAANSE WILDE WESTEN

Na de landbouw is toerisme de op één na grootste industrie van South Dakota. Bezoekers vinden buiten de steden diverse mogelijkheden om wild te spotten in talloze uitgestrekte nationale en staatsparken en langs schilderachtige zijwegen. Terwijl je je buiten de gebaande paden waagt, ontdek je de geschiedenis van het Wilde Westen en de Indiaanse cultuur waardoor je nieuwsgierigheid om nog meer te ontdekken wordt aangewakkerd.

Hoewel het hoogseizoen in de zomermaanden valt, is het in de late lente en vroege herfst minder druk en is het aangenaam weer voor een rondreis door het gevarieerde landschap met landbouwgrond, rivierheuvels, prairies en bergketens. Voor de ultieme roadtrip neem je de Interstate 90 van oost naar west en maak je onderweg kennis met de bijzondere natuur en vele bezienswaardigheden en attracties langs de weg.

Bijna 3 miljoen mensen per jaar zetten Mount Rushmore National Memorial op hun route. Mount Rushmore ligt in het oosten, waardoor zonsopgang voor het beste licht zorgt om foto’s te maken van de vier Amerikaanse presidenten die in de zijkant van de berg zijn uitgehouwen.

South Dakota heeft vijf andere nationale parken – Badlands National Park, Wind Cave National Park, Jewel Cave National Monument, Missouri National Recreational River en de Minuteman Missile National Historic Site, die is gewijd aan het behoud van de geschiedenis van de Koude Oorlog.

Meer te weten komen over de Indiaanse cultuur, het oude Westen en de geschiedenis van pioniers en dieren in het wild? Het Crazy Horse Memorial, een beeld in de bergen waar nog aan wordt gewerkt ter ere van alle indianen, trekt veel bezoekers, net als Custer State Park, waar bezoekers vaak bizons, antilopen, berggeiten en dikhoornschapen spotten.

Wall Drug

Sla tijdens je roadtrip zeker één van de vele vriendelijke steden van de staat niet over. Ontdek waarom de locals van South Dakota zeggen dat je een donut moeten eten van Wall Drug in Wall. Herleef de tijd van de pioniers in Deadwood, zoek naar door Indianen gemaakte souvenirs in de Rapid City-winkels en bezoek de chique boetieks in Sioux Falls.

Fun fact

De rodeo is de officiële staatssport van South Dakota. Favoriet evenement is de Cornede Stampede Rodeo in Mitchell.

Cowboys & Indianen

15 dagen via GoAmerika

Kenmerken

 Ontdek het Wilde Westen
 Mount Rushmore en Badland
 Verlenging of reizen op maat

Real American Rockies

23 dagen via Le Beau Reizen

Kenmerken

 Cultuur ervaren
 Geschiedenis ontdekken
 Natuurschoon bewonderen

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: