ONTDEK TEXAS: CULTUREEL EN DIVERS

Het is waar: alles is groter in Texas. Van het eten, pick-ups en hoeden van 10 gallon tot de duizenden kilometers ruig en het prachtige landschap. Deze staat biedt zoveel ervaringen dat het verkennen ervan maanden en misschien wel jaren kan duren.
Texas is zo groot en divers dat het praktisch een eigen land is. Wat het in feite ook was van 1836 tot 1845. Het landschap van Texas varieert van woestijn en aantrekkelijke stranden tot beboste bergen en uitgestrekte prairies. De steden bieden letterlijk en figuurlijk grote hoogten maar je vindt er ook de kleinste, meest charmante afgelegen steden. Rodeo’s, lijndansen een avontuurlijke rit per paard of muilezel, Texas is ‘country’. En dan is er de barbecue. Het is moeilijk om een betere plek op deze planeet te vinden voor een bord ‘ribs’ of ‘brisket’ (geserveerd met een flinke portie Texas style bijgerechten). Bezoek Franklin Barbecue in Austin en reken op een wachttijd die kan oplopen tot een volle dag, maar het is de moeite waard. Geschiedenisliefhebbers kunnen door de Lone Star State reizen om meer te weten te komen over de rijke culturele erfenis. San Antonio is de thuisbasis van de Alamo, een eeuwenoude Spaanse missie en de locatie van een lange, bloedige strijd in de vroege jaren 1800. Frontier Texas!, een gedurfd museum in Abilene, laat bezoekers kennis maken met het “Wilde, Wilde Westen” met behulp van levensgrote hologrammen. Natuurlijk biedt Texas ook moderne kunst en culturele verfijning, van de glanzende stedelijke landschappen in Dallas en Houston tot de muziekstad Austin. Die laatste, een eiland in het Heuvelland van Texas, een wilde, liberale stad waar je het onverwachte kunt verwachten.

Texas Quirk

Naast cowboys en uitgestrekte steden, is Texas de thuisbasis van enkele eigenzinnige, bijzondere attracties. Van Cadillac Ranch, met een sculptuur gemaakt van tien Cadillacs als monument voor de “Gouden Eeuw” van de Amerikaanse auto, tot de Lajitas Ghost Town, met een bierdrinkende geit als burgemeester. In Parijs, Texas, vind je zelfs een Eiffeltoren uiteraard met een cowboyhoed.

Fun fact

Texas is met 695.662 vierkante kilometer groter dan Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, België en Nederland samen.

Lone Star State Texas          15 dagen via Travelhome

Kenmerken

 Howdy! Ontdek de cowboys
 Hamilton Pools, Caprock en Canyon 
 Incl. retourvlucht, hotel en camperhuur

Texas & Route 66

12 dagen via GoAmerika

Kenmerken

 Authentieke cultuur langs route 66
 Gastvrijheid Texas Hill Country
 Bezoek muziekstad Austin

Cowboy Adventure

16 dagen via TUI

Kenmerken

 Ranches en prairie landschappen
 Forth Worth Stock Yards
 Cowboy Adventure combineren strand

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: