Yellowstone, Grand Teton en Amerikaanse geschiedenis

Van torenhoge, met sneeuw bedekte bergketens tot heuvelachtige prairies, Wyoming is een buitenpost van ruige schoonheid en de thuisbasis van enkele van de meest bijzondere dieren in de VS. Deze staat heeft ook een vriendelijke, gastvrije cultuur met een westerse flair die blijkt uit de luxe van Jackson Hole tot zijn historische kleine steden. Van grote luchten, cowboycultuur en Indiaanse powwows tot vijfsterren restaurants, weelderige spa’s en een levendige ambachtelijke biercultuur, Wyoming biedt een verfrissende kijk op het authentieke westerse leven.

Brede, open ruimtes
Wyoming is de minst dichtbevolkte staat van de VS en is ook een van de rijkste qua ongerepte natuur. Twee van de beroemdste Amerikaanse nationale parken – Yellowstone National Park en Grand Teton National Park – bevinden zich hier. Deze bestemmingen trekken veel natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een verbinding met Moeder Natuur. Het is niet ongewoon om wilde dieren zoals beren, bizons, elanden en coyotes te spotten die door de vlaktes van deze uitgestrekte en mooie staat zwerven. Yellowstone is bezaaid met sputterende geothermische geisers en kleurrijke warmwaterbronnen, waarvan de meest bekende Old Faithful en de Grand Prismatic Spring zijn. Het Grand Teton-gebergte, in het noordwestelijke deel van de staat, heeft bergen die uitnodigen om te wandelen en in de winter om te skiën en te snowboarden. De hoogste top bereikt hier 4.200 meter (13.770 voet). In de vallei beneden bevindt zich het charmante stadje Jackson, een chique plek om te skiën en wandelen met een historisch “Wild, Wild West” -gevoel. Grand Teton en Yellowstone zijn verbonden door de John D. Rockefeller Jr. Parkway; het uitgangspunt voor een back-to-back reis voor de ultieme buitenvakantie.

Ranch Life, City Life
Veeteelt vormt een belangrijk deel van de lokale cultuur. Geen bezoek aan Wyoming is dan compleet zonder een authentieke ranch te bezoeken om je cowboy- en cowgirl dromen waar te maken. Eatons’ Ranch is de eerste en oudste ranch van het land, terwijl Vee Bar Guest Ranch, Gros Ventre River Ranch en The Hideout Lodge ook bekende favorieten zijn. Allen bieden meer activiteiten: van paardrijden, werken met het vee, kamperen met kampvuur onder de sterren, vliegvissen, kanoën tot wandelen en nog veel meer.

De grote steden van Wyoming, zelfs de grootste stad, de hoofdstad van de staat Cheyenne, heeft slechts 60.000 inwoners, zijn schilderachtig en bieden een mix van dorpse cultuur met stadsvoorzieningen. Cheyenne en Casper, de op een na grootste stad, bieden musea, evenementen, lokale winkels en een stevige culinaire scène met een aantal lokale brouwerijen en distilleerderijen. In de populaire stad Jackson, ga je overdag lekker eten en winkelen, gevolgd door een spectaculaire nachtelijke sterrenhemel.

De stammengeschiedenis van Wyoming

De gevarieerde geschiedenis van Wyoming omvat ook de erfenis van Indiaanse stammen. De staat was de thuisbasis van verschillende stammen die tegenwoordig collectief bekend staan als de Plains Indianen. Het Wind River Indian Reservation, gelegen in het Wind River Basin, is de thuisbasis van de stammen Eastern Shoshone en Northern Arapaho. Bezoekers kunnen dit erfgoed ervaren door de vele bezienswaardigheden in de hele staat, waaronder de Vore Buffalo Jump, Medicine Wheel, authentieke pow wows en het Wind River Wild Horse Sanctuary, het enige wild paardenreservaat op een Indiaas reservaat in de VS.

Fun fact

Met enorme ruimtes en prachtige wildernis om te verkennen, is Wyoming de tiende grootste staat in landmassa van de VS, maar de minst bevolkte met ongeveer 580.000 mensen.

Geological Wonders

6 dagen via De Jong Intra

Kenmerken

 Korte rondreis eigen vervoer
 Langs kronkelige bergwegen
 Salt Lake City, Twin Falls, Grand Teton

America’s Western Glaciers

19 dagen via Le Beau Reizen

Kenmerken

 North Cascades National Park
 Langs de Noordwestkust van Amerika
 Geisers, watervallen, bizons en meren

ONTDEK ANDERE STATEN

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door: